Luleå Stars, 2012-2013

söndag 27 oktober 2013

Tredje raka mot Blacke, GoStars!

Så kan vi då stolt konstatera att vi vunnit tre raka matcher på kort tid och klättrat ordentligt i tabellen. Blackeberg på hemmaplan kändes som en överkomlig uppgift och en på förhand intressant tillställning. Många blev nog lite lurade om man drog slutsatsen att det skulle bli en enkel uppgift om man såg Blackes lördagsmatch mot BG där siffrorna skrevs till 58-31 efter en jobbig offensiv tillställning för förortsgänget från Stockholm.

Som väntat kom Blacke med en helt annan energi och fick även skyttet att stämma mot oss. Redan i första quartern är de på tårna och vi har lite svårt med vårt 1-1 försvar och får inte riktigt kontroll varken i vårt man-man eller med vår zon. 18-21 och ett underläge som vi inte kände oss nöjda med. Andra q börjar däremot bättre och vi får springa golvet mer när vi får stopp. Våra första fyra minuter är en period i matchen där vi känner oss nöjda med vår prestation, bra def, variationsrikt offensivt och dessutom får vi fart under skorna. Ledningen minskar dock innan halvtid när Blacke gör en ordentlig run och in i omklädningsrummet fick vi snopet bara med oss 32-31.

Efter halvtid kommer vi än en gång ut bra, energi, bra def och bollen går från spelare till spelare vilket gör att vi tar ledningen med 42-32 efter ett par minuter och tvingar Blacke till time out. Efter time outen fortsätter vårt flyt, vi spelar bra def och har kontroll på returtagningen, en riktigt bra period för oss där ledningen är som allra störst när vi har 48-32. Tyvärr tappar vi spelet igen och börjar slarva med vårt beslutsfattande och Blacke börjar skjuta i bollen från treopoängslinjen samtidigt som vi tappar kontrollen över vår def returtagning. Ledningen är 51-40 inför sista q.

I sista q känner vi att vi ändå styr men i samma sekvens som Evve får sin fjärde foul och Blacke tar upp sin press igen så blir vi stirriga och felbesluten haglar. Blacke utnyttjar det hänsynslöst och under 3 minuter gör de 9-0 på oss ovh plötsligt är det 51-49. Fullskalig match och sista minuterna är väl inget som någon egentligen vill bevittna om man inte älskar oväntade beslut, jämna matcher och förvånande händelser. Vi reder ut stormen och vinner med 59-57 efter en berg-och-dalbanematch.

Men betänk att vi vinner. Vi tar tredje raka segern och för första gången på fem matcher kommer vi till straffkastlinjen mer än 20 ggr. 16/24 på straffkasten måste vi ändå vara nöjda med, det visar på aggressivitet i vårt offense och vi tvingar Blacke till 21 TOs och har 14 steals själva. Dessutom höll vi nere våra egna TOs på 15 och sedan är det så klart svårt att bortse från Alex match. 27p, varav 5/9 på 2p, 2/3 på 3p, 8 reb samt 4 stls.

Vi vinner och klättrar till en fin fjärdeplats i tabellen. Det kan vi sova gott med!!