Luleå Stars, 2012-2013

lördag 5 oktober 2013

Seriepremiär och sekundrysare

Då var seriepremiären till ända. En het och jämn match mot Uppsala som under fjolåret stannade på en fin femteplats. Matchen präglades av två lag som liknar varandra ganska mycket med relativt kort uppställning och tempostarka PGs. Efter 1q ledde vi med 14-12 även om vi inte var helnöjda defensivt där vi saknade en del reaktioner och även lite svag returtagning under egen korg.

Andra q och vi börjar lite sämre, Uppsala får ordning på sitt spel och vi har lite problem med Johanna Ezra som dominerar returtagningen totalt mot vårt korta manskap. Vi får lite ordning på spelet sista minuterna och underläget i halvtid är 26-27.

Vi hoppades på att energin skulle välla ut ur oss i 3q men istället är det återigen Uppsala som kommer ut bäst och tar kontroll över händelserna. Vi är okej defensivt men framåt blir det väldigt statiskt och vi skapar ingenting lagmässigt utan letar från dribbling och stillastående genom Alex och Evve och möter ett kompakt och stabilt Uppsalaförsvar. 9-12 till gästerna gör 31-35 inför sista q.

I fjärde steppar vi upp offensivt och får lite fart på bollen men vi kommer inte närmare än 50-50 när Uppsala drar i en av flera tunga skott när vi känner att vi är på gång. Uppsala för matchen och vi kommer aldrig upp i ledning utan förlorar till sist med 56-59.

Defensivt är vi inte helt missnöjda, vi håller Uppsala under 60p, vinner returtagningen med 47-42 och får med oss en hel del svar på vårt aggressiva spel på egen planhalva. Framåt blir det statiskt, vi ser tveksamma ut långa stunder och hoppas att Alex och Evve ska skapa situationer åt oss, det blir svårt när man får göra det på egen hand och inte ur spelet. Alex blir både poäng och returbäst med 16 respektive 9 reb. Det gör hon trots att hon åker på en otäck skada vid ögonbrynet som tvingar henne att sy 5 stygn efter matchen. Sa någon krigare? Johanna spelar 35 min har visserligen en tuff dag offensivt med 5p men har 8 reb på det och ett grymt försvarsspel på kontot. Amanda, vår yngling, gör debut, och vilken debut. 23 min, 4p och 7 reb och står dessutom upp ordentligt i den fysiska kampen under matchen.

Ny chans mot Central om en vecka, då vi gett oss tid att få ihop spelet även offensivt.

Stars-Uppsala 56-59 (14-12, 12-15, 9-12, 21-20)
Poäng: Alex 16, Josse 8, Modig 8, Evve 7, Johanna 5, Amanda 4, Lundholm 4, Julia 4.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar