Luleå Stars, 2012-2013

lördag 5 oktober 2013

Central, storlek och arbetskapacitet!

Då kan vi summera säsongens andra seriematch. Mot ett Central med ligaerfarenhet och rutin i massor. Helena Klackenberg, Nina Risto och Madeleine Lindqvist, sa någon ligalag?

Vi å andra sidan, med ett av seriens kortaste lag, dessutom i saknad av vår lagkapten Johanna Davidsson (skadad hälsena) och Frida Modig (belastningsskada), skulle försöka stå upp mot detta tunga lag. Vår melodi är och kommer att vara vår defensiva arbetskapacitet och den visade vi verkligen idag.

Efter 1q där Central gått till 2-9 så får vi ordning på spelet. Lagorienterat, tillsammans och fart. 15-15 efter första där vi egentligen mest hade problem med storleken, inte så konstigt, men vi kunde komma till bra avslut med lite högre bolltempo än förra helgen.

Andra q där vi känner att vi fortsätter starkt def med hög press och intensitet. Är det något vi vill undvika är det att tempot sänks och det blir 5-5 spel mot ett lag där storleken och fysiken är emot oss. Vi gör det bra och i halvtid har vi 31-31 när Frida Lundholm sätter en tvåa nästan på signalen.

Efter halvtid kommer vi ut med enorm energi. Vår arbetskapacitet är riktigt hög och det känns som att vi får ihop delarna både off och def under hela q. 24-10 till oss gör att vi leder med 55-41 när 10 minuter återstår. Då har ändå Alex vilat sista 3:30 men vi går plus dessa minuter då Nadja kommer in och drar i en trea, Julia blir het offensivt och har 2/3 på treorna och 3/4 på 2p under matchen. Sandra spelar på Nina Risto och Klacken emellanåt och gör det bra då Amanda sitter med foulproblem.

Sista q börjar med att lagen byter poäng med varandra, sedan tappar vi initiativförmågan, Central går till zon och sista 5 minuterna är helt vigda åt gästerna. Tyvärr försvinner vår energi, vi hittar inga lösningar tillsammans i off utan litar på individuella prestationer. Det gör att Central tar kommandot och börjar hitta enkla lösningar i off också, 9-29 talar sitt tydliga språk. Vi blev lite ängsliga och tappade momentum medan Central åt upp oss. Cred till dem, siffrorna blir 64-70 till slut.

Det är lätt att direkt efter matchen känna sig lite tom, vi var så nära, med vårt unga lag. Så undersized som vi var och med den arbetskapaciteten som vi visade är det till och med lite grymt att behöva konstatera att vi förlorar. Vi kanske till och med är bättre större delen av matchen, men Centrals rutin och erfarenhet betalar sig på slutet, deras kyla och tålamod att få det de letar är trots allt imponerande. Det avgör den här kvällen.

Men vi måste ta med oss det positiva, känna att det är det som vi kommer ihåg under morgondagen och framöver. Hur vi stannar på 16 TOs, det vill säga 9 färre än förra helgen mot ett ännu bättre lag. Vi hade högre procent på tvåorna, 17/45 och vi spelar mer lagorienterat större delen av matchen och det gör att avsluten också blir av bättre kvalité och mer där vi vill ha dem.Vi står upp defensivt i drygt 32 min och håller Central på 41p under 30 min, det är ett styrkebesked!

Individuellt sett är det också mycket att ta med sig:
Alex är poängbäst med 17 och har 6 reb.
Evve hade på sina 27 min, 6p och hela 9 ass!
Julia har på 14 min, 12p, varav 3/4 på 2or och 2/3 på 3or. Utan någon respekt klev hon in och visade att hon är redo offensivt.
Sandra klev in på 18 min och spelade på Risto och Klacken stora delar av dessa min och gjorde det med fysik och vilja.
Lisa fortsätter spela def med låg felmarginal och stod för en hel del bra 1-1 försvar under sina 14 min på planen.
Amanda blev bästa returtagare med 7 trots foulproblem, la dessutom på 4p och 2/2 på 2or. Orädd, tuff och med mental kapacitet visade hon att hon är redo för den här nivån.
Frida fick ordning på sitt spel och hade 10p på sina 32 min, 4/8 på 2or och 4 reb.

Resultaten kommer att komma om arbetskapaciteten för vårt lag ligger på den här nivån. Förr eller senare betalar sig alltid hårt jobb. Vi har trots allt mött två lag som förmodligen hamnar på den övre halvan, vi har varit där, prestationerna är starka, kanske till och med förvånande bra mot Central.

Nu ger vi oss två veckor med hårt arbete innan vi styr färden mot Östersund och Sundsvall för säsongens två första bortamatcher. Vi ger aldrig upp! Go Stars!!

Stars-Central 64-70 (15-15, 16-16, 24-10, 9-29)
Poäng: Alex 17, Julia 12, Josse 12, Lundholm 10, Evve 6, Amanda 4, Nadja 3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar