Luleå Stars, 2012-2013

söndag 31 oktober 2010

Upp som en sol och ner som en pannkaka

En poängsförlust mot Eskilstuna. Tungt. Vi börjar matchen bra. En balanserad offensiv där många spelare är delaktiga, vi tar många bra beslut kombinerat med en stabil insats i vårt lagförsvar. Det gör att vi går till halvtidsvilan med en 12-poängsledning och en bra känsla av kontroll på matchen.

I halvtidspausen pratade vi om små detaljer som vi vill förbättra under andra halvlek. Dessutom lägger vi en hel del fokus på att begränsa Eskilstunas offensivt returtagning där framför allt Helena Lundberg gjort en hel del skada under de inledande 20 minuterna. Samtidigt är det viktigt att vi tar bort Eskilstunas främsta 3p-skytt, Anno Eriksson, som satt tre treor såhär långt och enligt statistiken är deras allra farligaste skytt.

Planen är att förbättra dessa moment och dra ifrån på allvar i den tredje perioden. Den planen lyckas dessvärre inte alls. Eskilstuna kommer ut som ett nytt lag och tar över kommandot i matchen. Offensivt stressar vi alldeles för mycket, vilket leder till onödigt många bortkastade bollar och lågprocentiga avslut. Eskilstuna å andra sidan lyckas vända matchen mycket tack vare ett väldigt aggressivt och enkelt spel. Samtidigt som de stressar oss till många dåliga beslut ser de också till att ta sig till straffkastlinjen där de gör hela 22 av sina totalt 61 poäng. Vi lyckas endast göra 7 poäng i tredje där våra motståndare gör sina bästa 10 min i matchen och vi tillåter de att lägga i 19 poäng!

Inför fjärde perioden leder de med 3 poäng och vi stäppar upp. Det blir en tuff period där det svänger fram och tillbaka. Sista sekundrarna (ca 6 sek) har vi chans att ta matchen till förlängning genom att sätta en trea. Vi har ingen timeout kvar att ta och det kommer ingen trea genom nätet. Förlust med ett.

Trots förlust är tjejerna beslutsamma i omklädningsrummet, det lyser redan revansch i deras ögon. Nästa match kommer inte att se ut så här. Nu hoppas vi höstförkylningarna slutar plåga oss så vi får vara mycket folk på träningarna och köra hårt! Vi blickar redan framåt, mot måndagens träning.

Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Pris som matchens lirare blev välförtjänt Anna Holmgren med hårt arbete i försvar och massor med energi i offense slutar hon på 12 poäng. Hanna Isaksson gör också en riktigt bra match, 12 poäng och 10 returer.


Matchstatistik hittar ni här: Luleå Stars-Eskilstuna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar