Luleå Stars, 2012-2013

onsdag 27 oktober 2010

Luleå Stars chockstart räckte hela vägen till seger

Luleå Stars explosion i den första perioden var allt som behövdes. Luleålaget vann med komforttabla 64-49 över Alvik.
-Vi spelade som ett lag, säger centern Hanna Isaksson till NSD. Vi visade att vi verkligen ville vinna och kämpade järnet!

Från start handlade allting bara om Luleå Stars. Ett tufft försvarsspel kombinerat med ett grymt lagspel blev segerreceptet för hemmalaget som vann första perioden med 27-11.  Efter kanonstarten kunde luleåtjejerna i princip bara glida igenom resten av matchen och spelade jämnt med stockholmslaget i de tre sista perioderna.

Detta kunde man bland annat läsa om i artikeln i NSD sport i måndags efter vår lördagsmatch mot Alvik hemma i hälsans hus.

För oss var detta en otroligt viktig match. Ja visst är alla matcher lika viktiga men denna match blev lite speciell. Vi var otroligt missnöjda efter vår förlust i Telge helgen innan. Kort sagt kändes den matchen som "att allt gick fel hela tiden" (ok, lite väl hårt och så var det inte riktigt men helhetskänslan efteråt är den)
Vi presterar inte alls den basket som vi vill och naturligtvis drar vi lärdom av detta. Det är dags att jobba ännu hårdare, fokusera på rätt saker och utmana oss själva ytterligare. Tjejerna har massor med potential och vi pratar mycket om roller, att alla är så viktiga för laget och att med vår vilja och inställning blir det betydligt lättare att nå våra mål. Vi går så långt att vi kallar det en "nystart". Resultatet blir riktigt bra träningar där alla verkligen ger allt. "En för alla-alla för en". Dessutom har vi en rolig teamkväll med massvis av skratt och nya insikter om varandra. Snacka om att tjejerna gav mycket av sig själva även där.

Förändringarna vi pratat om på måndagen ger oss ny energi som är med oss hela veckan  fram till lördagsmatchen. Det härjar dock rejäla höstförkylningar i laget. Det är en av orsakerna (ingen bortförklaring) till att vi inte riktigt orkar hålla samma intensitet och tempo hela matchen men snart ser ni oss spela som i första perioden i alla fyra perioderna ;-)