Luleå Stars, 2012-2013

måndag 18 oktober 2010

Ny match…nu mot Kringlan


Idag söndag stod Kringlan, Telge baskets utvecklingslag, för motståndet.  Kringlan hade många små spelare, det visste vi innan, men även en stor tjej vid namn Mikaela Gustafsson som till  vardags lirar med Telge basket. Efter dagens match lär hennes namn finnas i många huvuden.

Matchen börjar ganska trevande från vår sida. Kringlan får ta alldeles för lätta skott och när de väl missar så gör de ett bra jobb på offensiva returer där Mikaela är främst med hela 7 st i första halvleken. Vi spelar upp oss lite under första halvleken men trots detta går vi till halvtidsvila med ett underläge på 7p. I halvtid pratar vi mycket om att vi måste bli mer aggressiva i försvaret och vi kan inte tillåta offensiva returer på samma sätt som i första.

Tyvärr får Kringlan en bra start på andra halvlek, lyckas rycka ytterligare. Vi provar lira zonförsvar men lyckas ändå inte få stopp på dem. Ett tag ligger vi under med 15p men tjejerna visar bra moral och släpper det aldrig utan fortsätter att lira och tar igen minut för minut.

Med ca 2 min skiljer det bara 6p och det känns som att vi har chans att ta hem matchen. Tyvärr slutar det inte så, de lyckas hålla undan och vi torskar med 8p.

Vi kommer helt enkelt inte upp i normal standard och så enkelt var det. Nu vet vi i alla fall vad vi behöver träna på, returtagning och utblockering. Mikaela Gustafsson fick ta hela 15 returer i första halvlek och det ska ingen spelare få göra när dem möter Luleå stars.

Nu väntar förhoppningsvis en bra träningsvecka inför nästa helg när vi möter Alvik på hemmaplan.

//Ass coach

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar