Luleå Stars, 2012-2013

lördag 22 mars 2014

Returtagning och jämnhet

Så här i slutspelstider är det mycket på schemat. När vi klev in för att möta Alvik handlade det om ändrad speltid eftersom Northland lirade första kvartsfinalen på kvällen mot Sallén. Alvik som i år gjort ett enormt uppsving och är med i toppen och siktar i förlängningen på att spela i Basketligan Dam.

En således riktigt tuff uppgift stod för oss. Alvik är ett storvuxet lag och har ett par riktigt vassa spelare på bakplanen. Det började också på tuffast möjlia sätt. Alvik gör 0-7 på oss och efter första q leder de med klara 15-26. Vi har svårt att hämta oss, hitta rytmen då Alvik är aggressiva och hittar dessutom sina stora spelare på posten.

Även om vi gör ett bättre jobb i 2q får vi inte riktigt det defensiva att stämma, då hjälpen är sen, roteringar inte sitter och Alvik kommer till ringen med bestämda attacker. Vi tvingas gå till zon för att få lite stopp på Alviks rytm. I halvtid är ledningen för de gröna 27-40.

I tredje q hoppas vi kunna komma ut lite aggressivare, bättre under korgarna men Alvik är tunga, de pumpar på och hittar väldigt bra variation i sitt anfallsspel. Vi tappar kontakten och Alviks ledning är redan uppe i över 20p. Vi försöker, hoppas kunna hitta någon form av momentum, något stopp eller kontroll i offense men det vill sig inte. Efter 3q leder Alvik med 20p, 41-61.

Sista q blir mer en transportsträcka, Alvik spelar smart, har en jämnhet som vi saknar och har hot på flera positioner. Tyra Carlsten-Handberg, 188 cm, stannar på 15p och 6 reb och blir med det poängbäst för Alvik. Hos oss är det Niko som gör 17p med högprocentigt trepoängsskytte och Evve som har 14p och 8 ass.

Vi förlorar returtagningen med 35-57 och där ligger mycket av matchen samt Alviks jämnhet i sin prestation över 40 min vilket vi inte kan visa upp tyvärr. Vår start förstör stora delar av matchen och gör det i princip omöjligt att få kontakt med dem.

Stort cred till ett av seriens mest välcoachade lag och det är ingen slump att Alvik är med i toppstriden och siktar på Ligaspel.

Vi får ladda om och har derby framför oss mot BG härnäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar