Luleå Stars, 2012-2013

måndag 3 mars 2014

När motståndarna vill lite mer

Hemmamatch, på andra sidan Solna Branten, ett lag som inför matchen hade 7-10 i record, låg två placeringar bakom oss på nionde plats. Själva hade vi 9-8 och ett gyllene läge att i princip hänga av Solna och Uppsalas möjligheter att ta sig förbi i sluttabellen.

Matchen började i ganska offensiv mening där vi sköt väldigt bra från trepoängslinjen, Josse hade 4 av 4 vilket är riktigt bra, men alla som sett oss vet att Josse kan skjuta bollen bra. Johanna bidrog från samma linje och efter 10 minuter ledde vi med 21-17. Solna gjorde sina poäng lite närmare korgen.

Andra q blev betydligt värre prövning för vår del. Vi får inte alls stopp på Solna, är sen på hjälp, spelar inte över, tappar 1-1 försvaret och får problem med returtagningen. Solna styr och ställer i sitt offense som de vill, vi är tvungna att gå till zon sista minuterna och det hjälper oss åtminstone tillfälligt att stoppa blödningen. Men Solna har ledningen i halvtid 28-33.

Vi hoppas att tredje q ska bli vändningen på vårt loja försvarsspel, men det blir tyvärr en tråkig start där Solna gör 12-0 på oss och vi ser helt vilsna ut. Vi saknar energi, viljan att offra oss och då ser Solna plötsligt väldigt bra ut. Missförstå mig inte, all credit till Solna men vi själva har så mycket mer att visa än det vi gör i andra och tredje quartern. Solna gör 6-16 på oss i 3q och vi tvingas fortsätta i zon men Solna hittar sina skyttar Iderstål, Seman och Prytz vilket försvårar vårt defensiva arbete ganska mycket. Prytz blir Solnas bästa spelare på 12p och 11 reb, imponerande.

Vår fjärde q blir i alla fall den där vi visar mest av vår kvalité och styrka. Vi börjar äntligen att sätta press, hitta in i överspel och får i omgångar bra koll på returtagningen. Tyvärr är Solnas ledning uppe i 20 och vi kan inte göra något åt matchen. Men vi visar i alla fall stolthet och kan minska förlustmarginalen till 14 genom att vinna sista q med 16-15.

Det är tyvärr inte många som visar upp vad de kan i vårt lag mot Solna. Den enda som verkligen står upp och gör en bra insats är Frida Lundholm som gör 13p på 2/2 på 2p och 3/3 på 3p, har 6 reb, 3 stos och 3 ass. Fina siffror och klart godkänt. I övrigt har vi mycket mer att önska, vi behöver kliva upp i intensitet, måste ge Solna mindre tid i allt de gör annars får de utnyttja längdövertag och hitta sina skyttar oavsett vad vi spelar i defense. Det blir lätt så när motståndarna vill lite mer, en av får matcher där vi varken fått ihop spelet bakåt eller framåt.

Nu har vi 9-9 med fyra omgångar kvar, vi ska närmast möta Alvik om 2 veckor hemma, sedan har vi derby mot BG innan vi åker ned på sista Stockholmsresan för att än en gång möta Alvik och Lidingö i huvudstaden. En sak kan vi vara säkra på, vi kommer absolut inte att se så viljelösa och platta ut som vi gjorde mot Solna. Den saken är redan klar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar