Luleå Stars, 2012-2013

lördag 22 mars 2014

Positiva vibbar, extrachanser och derbydepp

En vecka efter Alvik var det dags för nästa storvuxna motståndare i form av våra lokalkonkurrenter BG. BG som trots sin storlek saknade ett par spelare som Elsa Paulsson Glantz och Moa Lundqvist på grund av skador.

Vi kom till match med fokus att försöka minska överkörningen i returtagningen från matchen i höstas, se till att hålla nere BGs breaks och att hålla ihop det så att deras stora spelare inte deltog alltför mycket i spelet. Det lyckades vi bra med i början av matchen och efter ett par trevande minuter så leder vi med 12-5. Vi lyckas bra i ett par minuter med att hålla BG till ett avslut och returtagningen är bra under egen korg. Tyvärr så tappar vi returtagningen sista 2-3 minuterna och BG utnyttjar det hänsynslöst och drar i ett par treor och är i ledning med 15-18 när 10 min har gått.

I andra quartern fortsätter vi i vår zon, vår förhoppning är att tempot ska dras ned och att BG ska ha svårt att få fart på bollen, vi lyckas i perioder med detta men returtagningen blir sämre och våra små kroppar lyckas inte få stopp på Kantzy, Gustafsson, Friberg och Lindén. Det gör att BG rycker åt sig en ordentlig ledning i returtstatisiken och efter halva matchen är poängen på tavlan i BGs favör, 27-38.

I 3q börjar BG bäst och då skyttet plötsligt stämmer för framför allt Sofia Hägg rinner matchen iväg poängmässigt. Plötsligt är det uppe i 20 poäng. Vi slutar inte på något sätt att spela, vi försöker men BG är starka offensivt och gör 13-27 på oss och leder med 40-65 inför sista q. Vi bestämmer oss för att gå till man-man för att försöka förändra något och se om vi hittar något där vi kan styra matchen med.

Vi startar 4q bra och Lundholm gör ett fantastiskt bra inhopp och har bl a tre av tre på treorna och blir vår bäste poänggörare med 19p.  Niko har 16p och står för ett konstnummer när hon i ett pressat läge med små marginaler slår tre BG-spelare. Lollo gör en riktigt bra match defensivt och visar främst på otroligt fin spelförståelse i försvar och gör även framåt många kloka beslut. Modig blir bästa returtagare med 7 och vi vinner faktiskt både returtagning och poäng i sista q. 22-15 gör att vi putsar siffrorna till 62-80 och returtagningen stannar vid -17 (32-49), vilket är nästan hälften jämfört med senast. BG är både bra, stora och har en bred trupp och vi skulle nog behöva addera 2-3 stora kroppar för att lyckas kriga med dem. Nu känner vi ändå positiva vibbar efteråt trots att det blev säsongens andra derbydepp. BG får trots allt ett par extrachanser med +17 i returtagningen och det -är i perioder vi blir straffade ordentligt då de tar 2-4 i samma anfall, det måste vi kunna hålla ned lite bättre för att kanske ta ned matchen till 10p.

Nu får vi ta ut den sista energin vi har inför våra sista två matcher nere i Stockholm den 5-6 april. Då stöter vi på Lidingö och Alvik för sista gången den här säsongen. Vi sätter väl punkt där för den här gången, snart kan vi bokföra säsongen också!