Luleå Stars, 2012-2013

måndag 25 november 2013

1-1 nere i huvudstaden

Efter en ganska behaglig flygresa om än ett gäng trötta spelare och ledare, inte helt ovanligt i detta gäng(!), landade vi i kungliga huvudstaden. Efter att ha plockat ut hyrbil och en modell större minibuss så rullade vi mot Kista för lunch. Lite problem med parkering och diverse problem att ta oss in i parkeringshus så hittade vi in i Kista Galleria strax efter 11-snåret. En sväng med kort vila på hotellet innan vi rullade in i Rinkeby och ni som är gamla nog att ha sett "Killinggängets" Percy Tårar med favoritinslaget "Vi har bildat Akropolis för att få respekt" vet redan vad som väntade oss. En stenhård match mot ett förortsgäng som spelar med stolthet och gör allt för att vinna. På andra sidan stod plötsligt Nina Baresso och Cissi Ferm, två ikoner i svensk dambasket med enorm rutin och fantastiska meriter i sina 38-åriga liv. Men ingen i den svartklädda stjärnbesättningen hade tagit notis om detta och så fort Josse fick fart under dojjorna och låg så nära Baresso att hon kunde känna flåset av vår försvarsspecialist på boll så hade vi tagit kommandot. Vilken första quarter, ledning med 16-28 och härlig fart och fläkt från vår sida. I halvtid ledde vi med 32-46 och Akropol såg irriterade ut, smått förvånade att ett kortvuxet norrländskt gäng faktiskt ledde mot serieledarna halvvägs in i matchen i deras egen lejonkula.

Andra halvlek börjar med att Akropol går till zon, vi tappar stafettpinnen totalt och får ingen utdelning alls. Akropol fullständigt suger musten ur oss med en zon som vi helt saknar svar på. Visserligen leder vi med 53-54 efter tredje men Akropol har tydligt momentum. Det visar sig att även fjärde fortsätter på det sättet. Tyvärr så är det huvudbry och coacher som inte hittar lösningar på problemet. Våra svarta krigare ger inte upp och det ska man ha i åtanke, det är så långt ifrån att vi saknar energi, vilja eller att vi inte försöker. Spelarna gör vad de kan men den här eftermiddagen var förlusten på coachstaben. Helt och hållet en avsaknad av tydlighet och en verktygslåda som skulle skapa trygghet hos spelarna. Slutresultatet skrevs till 81-68 och spelarna ska med beröm ha godkänt för den respektlöshet som visades upp och hur vi faktiskt kom ut som lag stora delar av matchen, det här var i klartext en coachförlust och ingenting annat. I spelarväg plus till Josse med sitt försvarsspel på Baresso, Lundholm som kommer in med bra skytte, Evve som drar upp tempot och Alex som irriterat försökte dra ikapp oss på slutet.

Nåväl, skam den som ger sig och inte ser möjligheter. En god natts sömn på hotellet och vi kände efter en stärkande frukost i vintersolens Solna att vi nu inte ville åka hem med två förluster från 08-land.

Söndagens motståndare var Solna Branten med idel ungt garde. Dessutom toppade med sina två dubbellicenser Amanda Tivenius och Johanna Prytz från Vikings. En match som återigen börjar bra från vår sida där vi verkar ha dragit i turboväxeln offensivt. Solna svarar med bra skytte och en jämn första quarter ger 20-19 till de gulklädda hemmatjejerna. Andra quartern startar med oss i förarsätet, vi får stopp, springer banan och gång på gång flyger vi fram och gör fantastiska 10-24 och leder med 30-43 i halvtid.

Tredje quartern var så klart lite av ett test mentalt, men vilken styrka våra svarta Starstjejer visar. 4-16 efter en demonstration defensivt i bollpress, överspel och vilja att springa. Vi får laget involverade och Evve, Josse, Alex, Modig och Johanna tar taktpinnen på ett härligt sätt. Ribban var satt och den enda lilla dippen vi hade var av mer normal karaktär i början av fjärde när Solna får lite snurr på bollen. Vi vinner matchen med 57-79 och känner oss mentalt starkare eftersom att vårt spel för första gången den här säsongen flyter i nästan en hel match. Alex som stämplat i under perioder av matcherna ser pigg ut och tar för sig matchen igenom och våra yngre spelare följer med henne på tåget mangrant. En härlig känsla att lämna Stockholm med en seger i bagaget och återvunnet självförtroende.

Nu ser vi fram emot en tuff träningsvecka där vi laddar energi och kraft inför det stora derbyt mot BG Luleå som visat styrka i Div1 Norra och ligger än så länge på andra plats. Ett derby man inte vill missa vad som än händer! Vi ses väl i Hälsans på lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar