Luleå Stars, 2012-2013

söndag 2 februari 2014

Aggressivare åt båda hållen gav seger

Sundsvall kom på besök i Hälsans Hus och vi hade under veckan jobbat med att få upp aggressiviteten och visste väl också om att Sundsvall skulle försöka utnyttja två saker mot oss. Det ena var så klart deras längdövertag och det andra att de skulle använda sig av zon, något som vi fått vänja oss vid att de flesta lag tar till mot oss, med all rätt eftersom det har varit ett effektivt vapen.

Första q börjar med att vi har lite problem mot Sundsvalls P&R-spel men det löser vi något bättre ju längre perioden går. Vi får fart under skorna och Modig börjar offensivt bra med ett par bra attacker. Vi leder med 19-12 efter första tian.

Andra q blir desto tuffare för oss. Visserligen gör vi ett ganska bra jobb defensivt och hänger med i returtagningen, men framåt blir det krampaktigt och framför allt lite omständigt. Antingen tänker vi för mycket eller så blir det för snabbt och därmed avsaknad av motståndarnas beslut i situationerna. Vi går in i halvtidsvilan med 25-25 på tavlan.

Efter halvtid hoppades vi steppa upp aggressiviteten och ta oss än mer till ringen, något vi lyckas riktigt bra med. Vi får mer straffkast som en följd av att vi vågar attackera mer, Julia kommer in och gör ett riktigt bra byte med hög procent på avsluten som följd samt sex returer. Josse skjuter bra utifrån och när Evve får snurr på maskineriet och styr spelet från bakplanen börjar vår rytm återfinnas. Modig har en riktigt bra match med 15p och 9 reb och ser piggare ut än tidigare, främst så ser hon på sina egna lägen och är tuffare i sina offensiva beslut. Efter att Sundsvall testat zon och vi fått fart på bollen och hittat djupet så leder vi med 47-42 inför sista.

I fjärde q blir det mer ställningskrig, vi börjar bäst och har en ledning med 51-42 ett tag som ser bra ut, vi har bra kontroll på returtagningen trots att vi är i kortaste laget men när vi gör jobbet som lag kan vi hantera plankorna bra. Den enda som ställer till problem för oss är Shannon Lehnberg, som gör 20p, skjuter 4/6 på 3p och har 4 ass. När hon så fouler ut sig kändes det som att vi kunde andas ut lite. Sundsvall skjuter för dåligt från 3p-linjen och stannar på 7/30, medan vi kan stoltsera med 8/23 från samma avstånd. returtagningen 50-47 till oss och vad än mer viktigt är så kommer vi till straffkastlinjen 17 ggr och drar i 13 av dessa. Jämfört med förra helgens match så är vi aggressivare på båda planhalvorna vilket till slut ger oss segern. Vi vinner visserligen med 2p, men å andra sidan känns det som att vi har taktpinnen nästintill hela matchen.

Så åttonde segern inkasserad, vi fortsätter att vinna mot lagen som vi har under oss i tabellen, det är ett gott tecken. Nu har vi en träningsperiod på ett par veckor innan vi drar på oss matchstället nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar